Навігація
Головна
Новини
Експозиції
Мистецькі виставки
Відео про нас
Статті
Бібліотека музею
Скачати книгу
Контакти

Оголошення
З 9 до 28 червня 2016р.
експонується виставка
живопису Павла Пушкарьова

З 7 до 26 червня 2016р.
експонується виставка
вишивки Макаренко Світлани
"В країні вишиваних мрій"


Ми на Facebook


Буккросинг


Музей зробив поличку
з книгами Буккросингу!


Партнери сайту











Лічильник


Виставка художнього текстилю Аліни Гончарової-Цівінської "Родом з Полтавщини"

Аліна Гончарова-Цівінська

Народилася 19 травня 1990 р. в. м. Лубни Полтавської обл. З 2005 по 2007 рр. навчалася в Гадяцькому училищі культури ім. І. П. Котляревського. На сьогодні здобуває освіту в Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв за спеціальністю "художнє ткацтво".

У своїх роботах Аліна відроджує стилістику Полтавського краю, оволоділа різними техніками розпису Гуцульської писанки, писанки-дряпанки, вдосконалює мистецтво ткацтва, гобелену, валяння, по-справжньому захоплена малярством, особливо розписом на шовку. Тут вона тяжіє до техніки гарячого батику, що дозволяє вільно оперувати зображенням, де й розвиває тему природи та єднання людини з природою.

Бо Гарячий батик – серйозний, вдумливий, неймовірно загадковий; живописний, глибокий; цільний і зрілий. Його неможливо порівняти з подихом вітру; він ґрунтовний… але, познайомившися з ним ближче – море романтики, маса сильних відчуттів від його стародавніх коренів… але він вічно молодий, вбираючи в себе те нове, що несе в собі. Час… це поезія, підкріплена логікою і розрахунком. Адже напластовувавши поступово, від світлого до темного, один на інший барвисті шари – не можна помилитися, недобрати або перебрати з тоном, кольором; (хоча помилки виправити неможливо). Саме в цьому жанрі мистецтва найяскравіше проявився її характер, невичерпний творчий потенціал, де чітко визначена своя філософія і фантазія.

Не менш цікавий вид мистецтва, яким володіє – Валяння (це техніка створення з непряденої вовни декоративних речей чи панно). Повсть народжується з вовни і води. Тому вона не боїться води і прання. "Щоб робити повсть, не потрібно нічого, крім рук людини і вовни. Правда, потрібно ще дуже багато праці." Ця техніка вимагає терпіння, точності, і творчої думки, чого у молодої мисткині не бракує.

Творить власний неповторний чарівний світ за допомогою мистецтва, що полонить її душу. Її роботи вишукані в кольоровому співвідношенні, в технічному виконанні, тонкі стилізації мають глибоке відчуття сучасності.

Творчий діапазон робіт Аліни широкий – від живописних образів до складних композиційних творів, з використанням різноманітних матеріалів. Її твори також пов’язані з релігійною тематикою, бо саме віра спонукає її до творіння прекрасного і поєднала життя з мистецтвом, яке завжди живе в її душі.

Учасниця понад 11 колективних виставок регіонального та всеукраїнського масштабу. Призерка та переможниця міжнародних виставок-конкурсів, серед яких "Ukrainian Art Week" (2010р., 2 та 3 місце), "Kazakhstan Art Week" (2010 р., 2 місце), "St. Petersburg's Art Week" (2010 р., 1, 2 та 3 місця в різних номінаціях) тощо. Брала участь у виставці "Art Week in Berlin" (2011 р.).

Авторка 7 персональних виставок.  



 

 

 

 

 

 



© Музей Гетьманства 2024. Всіх прав застережено. Копіювання матеріалів сайту заборонено.