Навігація
Головна
Новини
Експозиції
Мистецькі виставки
Відео про нас
Статті
Бібліотека музею
Скачати книгу
Контакти

Оголошення
З 9 до 28 червня 2016р.
експонується виставка
живопису Павла Пушкарьова

З 7 до 26 червня 2016р.
експонується виставка
вишивки Макаренко Світлани
"В країні вишиваних мрій"


Ми на Facebook


Буккросинг


Музей зробив поличку
з книгами Буккросингу!


Партнери сайту











Лічильник


Виставка Галини Дигас та Олени Скрипки "Наше минуле та сучасне"

З 10 березезня  по 03  квітня 2011р.
                                  
Відкриття виставки 10 березня (четвер) 2011р.  о18.00


На виставці представлені фотографії зроблені з останньої експедиції по Житомирщині та речі української старовини. Це сумні реалії вимираючих сіл та колоритні портрети жінок, які зберігають рештки самобутності та по-новому творять осучаснені рушники, інтер’єри.
Ця виставка є поглядом художника та колекціонера народного вбрання та речей  українців, які не байдужі до сьогодення України.
З частки великої колекції етнографічних матеріалів Олени Скрипки, яка збирає, вивчає та реставрує їх. Галина Дигас творчо показує колорит , красу здавалось би буденних речей в інсталяціях та живописі. Хоч ці речі минулого пошкоджені часом, але вони так само залишаються народним витвором, які зберігають тепло і затишок, якщо їх побачити очима митця.
         Галина Дигас - київська художниця, яка  народилася  у м. Львові. Закінчила дитячу художню школу, у 1977 році вступила до Львівського інституту декоративно-ужиткового ткацтва. Навчалась у викладачів: Карла Звіринського, Левка Щура, Лесі Крип’якович, Наталії Паук. Після закінчення навчання у 1982 році працювала художником на Київській фабриці текстильно-художніх виробів як молодий спеціаліст. З 1986 – у художньому фонді монументального цеху. Працює у різних жанрах декоративно-ужиткового мистецтва, а також є керівником гуртка ліпки в інтернаті №5 м. Києва для незрячих дітей. Твори знаходяться в колекціях України, Польщі, США, Швейцарії. Член Спілки художників України, член Спілки народних майстрів України.
        Олена Скрипка  народилася у м. Києві. Закінчила Київський педагогічний інститут. Працювала педагогом біології та англійської мови в школі, потім науковим працівником Ботанічного саду. Останні роки працювала на посаді перекладача.


  

  

  

  

  



© Музей Гетьманства 2024. Всіх прав застережено. Копіювання матеріалів сайту заборонено.