Навігація
Головна
Новини
Експозиції
Мистецькі виставки
Відео про нас
Статті
Бібліотека музею
Скачати книгу
Контакти

Оголошення
З 9 до 28 червня 2016р.
експонується виставка
живопису Павла Пушкарьова

З 7 до 26 червня 2016р.
експонується виставка
вишивки Макаренко Світлани
"В країні вишиваних мрій"


Ми на Facebook


Буккросинг


Музей зробив поличку
з книгами Буккросингу!


Партнери сайту











Лічильник


Родинна виставка Валентини Хоменко і Вікторії Тимошенко "Бережи, Боже, Україну!"

 

Хоменко Валентина Петрівна - народний майстер, Член Асоціації майстрів народного мистецтва України, народилася 4 грудня 1954 року в м. Дніпропетровську. Ще до року мама привезла її до бабусі в с.Петриківку Дніпропетровської області. От бабуся Марфа і навчила петриківку малювати, кошачі пензлики робити.
Ще бабуся пані Валентини розмальовувала петриківським рослинним орнаментом піч, хату, робила мальовки на сволок. Видно, бажання малювати передалося й онуці. Тому Валентину віддали на навчання до 5-ти літньої дитячої Петриківської художньої школи імені Т.Я.Пати (вчителі — Соколенко В.І., Латун О.З.).
Закінчивши навчання в художній школі Валентина Хоменко з 1971 року працювала на фабриці «Дружба» художником-виконавцем, тут була вчителем Л.М.Горбуля.

 

 

Тимошенко Вікторія Миколаївна народилася в смт. Петриківка. Малювати почала з 4 років. Мати і художня школа привили любов до народного мистецтва та петриківського розпису. З того часу цим і займається, шукаючи нові сюжети, але з дотриманням традицій. Є Членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Членом Асоціації народних майстрів України смт. Петриківка, Членом об'єднання майстрів народного мистецтва Дніпропетровського Будинку мистецтв.


Обидві майстрині активні учасники персональних, обласних, всеукраїнських та зарубіжних виставок, нагороджені численними дипломами за своє мистецтво і працю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Музей Гетьманства 2024. Всіх прав застережено. Копіювання матеріалів сайту заборонено.