Навігація
Головна
Новини
Експозиції
Мистецькі виставки
Відео про нас
Статті
Бібліотека музею
Скачати книгу
Контакти

Оголошення
З 9 до 28 червня 2016р.
експонується виставка
живопису Павла Пушкарьова

З 7 до 26 червня 2016р.
експонується виставка
вишивки Макаренко Світлани
"В країні вишиваних мрій"


Ми на Facebook


Буккросинг


Музей зробив поличку
з книгами Буккросингу!


Партнери сайту











Лічильник


Виставка живопису Антона Соловйова "Ремінісценції"

 

 

Соловйов Антон Вадимович народився у 1982 році в місті Севастополі. Батько Антона з дитинства привчав до музики та мистецтва, яке дуже цінував і розбирався в ньому. У 1994 році Антон пішов вчитися до ізостудії "Лелека". Викладачем рисунку, живопису, композиції була Людмила Петрівна Чернігіна. У 2001 отримав свідоцтво про закінчення студії й цього ж року вступив до Сімферопольського художнього училища ім. М.С. Самокиша одразу на другий курс.

Влітку 2003 року Антон Соловйов працював матросом у порту. Круїзи в різні країни світу розширили кругозір художника. Замальовки, які вдавалося там зробити, просто дарував людям.

Навчання в училищі закінчив у 2005 році й одразу поїхав вступати до Національної Академії Образотворчого Мистецтва та Архітектури (НАОМА), але з першої спроби не вдалося. Тому вступив до філії НАОМА в Сімферополі. У 2009 році захистив дипломну роботу  "Андрій Рубльов". Ця тема стала головною після вражень, пережитих  в Інкерманському монастирі, де Антон деякий час перебував.

Після отримання бакалавра вступив до НАОМА на факультет живопису до майстерні Василя Івановича Гуріна.

У 2011 році захистив диплом магістра "Люди Аральського моря". Після закінчення навчання художник плідно працює:  у 2012 році написав багато пейзажів Коктебелю, у 2013-му – Кримських мотивів, у 2014-2015 роках змалював Седнів, Переяслав-Хмельницький  та інші куточки України.

У 2014 році створив картину "Афганці", яку присвятив сусідові Анатолію - другові їхньої сім'ї, який загинув на війні в Афганістані.  

Свою першу персональну виставку у Києві Антон організував у 2014 році за підтримки "Артемоне". Вона мала назву "Рідний край".  Головною ідеєю виставки була любов до  Батьківщини і єдність нашої країни, яка для художника залишається  неподільною разом з його рідним Кримом.

Виставка "Ремінісценції", що експонується у Музеї гетьманства від 20 квітня до 10 травня 2016 року - це друга персональна виставка Антона Соловйова у Києві, концепцією якої є зв'язок минулого, теперішнього і майбутнього. Кожна картина намальована художником – ремінісценція, це те, завдяки чому мистецтво живе вічно і непідвласне часові. В експозиції представлений ряд ремінісценцій, які відображають різні аспекти життя людини: війна була є і буде, футбол був є і буде, проблеми екології є були і будуть, мистецтво було є і буде і т.п.

З 2015 року Антон Соловйов є членом Національної спілки художників України. Приймає участь у всеукраїнських виставках та в міжнародних конкурсах.

 

 

 

 

 

 

 

 


© Музей Гетьманства 2024. Всіх прав застережено. Копіювання матеріалів сайту заборонено.