Навігація
Головна
Новини
Експозиції
Мистецькі виставки
Відео про нас
Статті
Бібліотека музею
Скачати книгу
Контакти

Оголошення
З 9 до 28 червня 2016р.
експонується виставка
живопису Павла Пушкарьова

З 7 до 26 червня 2016р.
експонується виставка
вишивки Макаренко Світлани
"В країні вишиваних мрій"


Ми на Facebook


Буккросинг


Музей зробив поличку
з книгами Буккросингу!


Партнери сайту











Лічильник


Виставка вишивки Макаренко Світлани "В країні вишиваних мрій"

 

 

Щиро запрошуємо вас у дивовижний світ мистецтва вишивки, де вмілі руки вишивальниць створюють дива, що милують очі, торкаються найтонших струн людської душі.
На  виставці представлені твори  Макаренко Світлани Петрівни та її вихованців. Їх вироби – це світ краси й фантазії,  барвистий світ витончених образів. 


Світлана Петрівна твердо впевнена, що предки залишили нам у спадщину величезне багатство і наш обов’язок не тільки не втратити нічого з неоціненних скарбів, а й примножити їх і передати наступним поколінням. Вона поставила перед собою завдання – зберегти нащадкам старовинні візерунки; техніки вишивки та її кольорову гаму; передати своєрідність декоративного мистецтва різних регіонів України; відшукати рідкісні орнаменти, авторські роботи; розробити нові візерунки або передати старі – новими техніками чи барвами.
Тому її життєве кредо: «Хочеш зробити людині добро – навчи її добре працювати і творити прекрасне», – і це не просто слова. За роки роботи Світлана Петрівна спрямовує свої сили і натхнення на розвиток творчої особистості кожного вихованця. Понад 17 років вона самовіддано займається улюбленою справою, виховує паростки національної свідомості у підростаючого покоління, вболіває за своїх вихованців, допомагає їм розвивати творчість, любити вишивку і втілювати ці думки у неперевершені, самобутні та яскраві роботи. В експозиції можна побачити, як зростає та багатіє скарбниця рукотворних творів. Серед цих скарбів є немало яскравих робіт, які розкривають красу і творчу повінь юної душі, що виконали кращі вихованки Світлани Петрівни.


Протягом останніх п’яти років, на високому професійному рівні, Світлана Петрівна організувала та провела шість персональних  виставок не тільки в Україні, але й за кордоном. Виставки отримали високу оцінку фахівців,  викликали велику зацікавленість та популярність серед місцевих жителів, приїжджих гостей, включно з іноземцями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Музей Гетьманства 2024. Всіх прав застережено. Копіювання матеріалів сайту заборонено.