Навігація
Головна
Новини
Експозиції
Мистецькі виставки
Відео про нас
Статті
Бібліотека музею
Скачати книгу
Контакти

Оголошення
З 9 до 28 червня 2016р.
експонується виставка
живопису Павла Пушкарьова

З 7 до 26 червня 2016р.
експонується виставка
вишивки Макаренко Світлани
"В країні вишиваних мрій"


Ми на Facebook


Буккросинг


Музей зробив поличку
з книгами Буккросингу!


Партнери сайту











Лічильник


Виставка живопису і графіки Ангеліни Ісаханової "Народження міфу"

 

 

Народжуються новi мiфи
Мiфи, що вже творять реальнiсть, 
Де  панують любов, світло і гармонія.


   На виставці  представлені твори створені протягом останніх років. Це олійний живопис, живопис акрилом і графічна серія робіт, виконаних в змішаній техніці акрилу і пастелі.


   Мисткиня шукає свій шлях в мистецтві. Основний напрямок - це створення образотворчими  засобами живописних образів - міфів, наповнених певними внутрішніми сенсами. 
Любов,  світло, гармонія, зачарованість моментом життя, романтизм стосунків пари, краса внутрішня в поєднанні  з зовнішньою красою  -  головні  з цих сенсів.  Образ має будити  несподівані і відчуття і вібрації душі, відновлювати її втрачені сили, гармонізувати, надихати і окрилювати.
На погляд художниці, спілкування з мистецтвом може дати відповіді на багато питань сучасної людини, просто будячи її відчуттєву сторону, даючи практику  роздумів про внутрішні сенси життя.  При спілкуванні з мистецтвом. відбувається збагачення душі, повертається справжня радість.
Звучання образу в творах художниці породжують різноманітна ритмічна і композиційна структура творів, гармонія поєднання  форм і ліній, пластика і колористика твору.. В цій дивовижній грі несподівано поєднані реалізм і умовність, об*єм і пласке зоображення, різноманітна кольорова гама творів. сюжетне наповнення. Художні засоби підпорядковуються внутрішньому змісту.  


   За сюжетами своїх  робіт і натхненням  Ангеліна звертається до різних джерел.  Це, наприклад, спогади дитинства і юності. Навіяні спогадами з того періоду життя роботи «Кукурудзяні коси», «Ніч яка місячна», «Яблучна криниця», «Світлиця дитинства». В дитинстві проводила літо на садибі своєї бабусі по маминій лінії,  в селі Обухів Київської області. Там, серед дивовижної краси малювала і мріяла, творчу уяву доповнювали оповіді бабусі. Сюжет картини «Яблучна криниця» - це справжня  історія життя бабусі. Робота «Прадідівська хата» написана по юнацьким замальовкам бабусиної хати. 


   Графічна серія, представлена на виставці, має назву «Осінній настрій».  Роботи зроблені в змішаній техніці, акрилу і пастелі. Це сім робіт, лейтмотивом котрих є ліричний настрій осені і бабиного літа. Це такі роботи, як наприклад:  «Ще в настрої літа», «Дощ і кохання», «Білі лілії». В цих роботах  через зображення наче випадково кинутих предметів одягу, або зображення квітів є спроба розгорнути в уяві  глядача романтичну історію. Ліричний настрій продовжують поетичні назви робіт.    


   Ангеліна Ісаханова народилася в Києві, в сім’ї художника  Михайла  Ісаханова, майстра пейзажного живопису і графіки, викладача. Живе і працює в Києві. За освітою художник-графік,  дизайнер. Закінчила Національну Академію Мистецтва і Архітектури в 1996 році. Навчалася на кафедрі графіки, в майстерні графічного дизайну під керівництвом  професора  В. Шості.
Продовж навчання в Академії і після закінчення  приймала успішну участь в виставкових заходах і конкурсах графічного і графічно-дизайнерського напрямку, За час професійної діяльності реалізовано близько 30 проектів з дизайну інтер’єру і графічного дизайну. Серед яких проект і декор арт – кав’ярні «Арт-піца», меблевого салону, дизайну і декору приватних будинків, 1 місце в конкурсі з розробки проекту фірмового стилю чайної компанії «Мономах», розробка фірмового стилю  різних компаній, тощо.


   Викладач і керівниця студії образотворчого мистецтва «Арт-листочки», де проводить заняття з дітьми та дорослими. Розробляє і проводить практичні семінари з дослідження властивостей кольору, аналогового та проективного малювання.  
Нині основне місце займає творчий напрямок мисткині: живопис і графіка. Опираючись на національні традиції, знаходить авторський підхід в розкритті  внутрішнього змісту і художній манері творчих робіт. Художниця працює в жанрі фігуративного живопису, натюрморту, пейзажу. Це  -  олійний живопис, акрил, змішані техніки, пастель, акварель.. Представлені на виставці роботи зроблені продовж останніх років. Роботи попередніх років знаходяться в приватних колекціях в Україні і за кордоном.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Музей Гетьманства 2024. Всіх прав застережено. Копіювання матеріалів сайту заборонено.